qGeriatriefysiotherapeut

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is
Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord? Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe.

De geriatriefysiotherapeut biedt uitkomst!
De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Hij/zij heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur. De geriatriefysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen.

De werkwijze van de geriatriefysiotherapeut
Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel.

De geriatriefysiotherapeut geeft daarnaast ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en uw mantelzorger.

Rechtstreeks naar de geriatriefysiotherapeut
Zonder verwijzing van een arts kunt u naar de geriatriefysiotherapeut. Als u hierover meer wil weten kijk dan op de officiële site van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) www.fysiotherapie.nl

Als u niet mobiel bent, dan kunt u ook aan huis worden behandeld.

Kwaliteit gegarandeerd
De geriatriefysiotherapeut is geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister van het KNGF en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG).

De geriatriefysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een 3 jarige opleiding tot geriatriefysiotherapeut gevolgd.
Als u meer wil weten over geriatriefysiotherapie lees dan verder op de officiële site van de NVFG www.nvfgnet.nl